The objectives

Time Inc. UK, one of the largest media companies in the world, required a dynamic and quirky workplace for 600 staff, to include a multitude of work-settings that accurately reflected their well-known brand. The whole project needed to be completed within three months to meet client deadlines and the strategy behind Time’s move was to consolidate several businesses into one space to increase office efficiencies. The first floor was to incorporate access to a 100 sq metre atrium used to feature everything from town hall meetings to morning yoga classes.

Our solutions

The client’s architect was closely supported by Area’s in-house design team to ensure the concept design was met. Weekly workshops were held together to ensure the team and client worked together throughout. We carefully monitored key drivers – elements such as finalising the design, the comms room install and furniture installation. Each activity was closely tracked, and tightly coordinated on site until closed out. To achieve cost certainty throughout the project, we provided regular cost updates, and cost options for changes generally within 48 hours. This ensured the completion date was never at risk.

Location
Canary Wharf, London
Sq Ft
40,000

 

Key challenges

Some challenges of this project included managing the full team, including client, architect and sub-contractors, to ensure the ultimate completion date was achieved, which the team successfully managed. Another aspect was maintaining a flexible approach to finalise the design which inevitably changed several times as the project progressed.

"If you get a chance to work with Area, snap them up. They are conscientious, ‘can do’ and have a flair for problem solving."


Facilities and Real Estate Director

Share
London

Renaissance Learning

Barcelona

Fragrance and Flavour House

Bracknell & London

Vodafone

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next