The Brief

The Clubhouse is London’s leading business members club and meeting space, offering a network of innovative, design-led flexible meeting and workspaces where its members go to meet, work or socialise with clients and colleagues away from their own offices. Area worked with architects Fletcher Priest and project managers Gardiner and Theobald to create a luxurious, professional, upmarket space which fills the gap between a coworking space or services office and hosting meetings in hotel lobbies or coffee shops. The client wanted a bespoke design with a very high level of attention to detail that would inspire members and provide the perfect environment to meet and do business.

The Solution

The Clubhouse, Holborn occupies the eighth and ninth floors of a refurbished nine-storey building in a bustling, vibrant part of central London. Area won the contract partly due to our work on the first Clubhouse establishment in Mayfair.

Area developed Fletcher Priest’s cool, elegant concept into a practical design that delivers comfort, convenience and aesthetic appeal. A handsome, bespoke staircase was inserted to unite the two floors. Glazing, floor and carpet finishes, colour schemes and stunning use of joinery are all utilised to differentiate the various work and social settings, ranging from seminar, conference and meeting rooms to lounge areas, touchdown spaces and booths for privacy. Small, elegant touches add personality, from judicious placement of plants to stylish pen holders and the symbols etched on glass partitions.

The private areas and dedicated function rooms sit alongside bright, open spaces where, true to the unique Clubhouse concept where members and visitors can meet, work and socialise, benefiting from their shared knowledge and experience.

Location
20 St Andrew Street, London EC4
Sq Ft
10,000
Duration
12 weeks

 

Project insight

‘The challenge for all coworking businesses is to open their doors and begin generating income as quickly as possible. By completing the project within 12 weeks, we enabled The Clubhouse to start generating revenue from their space faster than expected, which they greatly appreciated.’

Chris Stewart, Area Divisional Director

Share

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next