The brief

Serco is a leading provider of public services, with employees working in defence, transport, justice, immigration, healthcare and other sectors across the UK and around the world. The company decided to relocate its shared services office in Bournville to Solihull.

The client wanted its new workplace to provide separate space for each department while allowing for staff interaction and the introduction of agile working. The design had to be in keeping with Serco’s brand guidelines.

Location
West Midlands
Sq Ft
20,000
Duration
14 weeks

 

The Solution

The building in Solihull was chosen for its spacious floor plates, convenient layout and access to natural daylight. Each department could be based within its own area for privacy. Each area was designed with its own mini breakout space based around tea points to encourage staff to meet and chat.

Following the success of agile working in the company’s London office, the open-plan working areas provide a mix of facilities to support individual and team working, collaboration and hot desking. A larger breakout facility was created on the ground floor where staff and visitors can relax and interact. There are also variously sized meeting rooms and a large, flexible area where all staff can gather.

The aesthetic is light and bright with Serco’s signature red and grey deployed to cheerful effect.

Project insight

‘Introducing agile working was a challenge; not everyone had their own physical workstation, which confused many people and required explanation. Much of the brief evolved as we progressed with the fit-out. In the end, everyone agreed that the new office was a significant improvement on their former workplace.’
- Paul Moisy, Design Manager, Area

Share

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next