The brief

A biopharmaceutical firm was expanding its international HQ from 350 occupants to approximately 760; taking over the adjacent north building from the southern wing of a two-part building. Requirements for the two-storey building included the adherence to a clear set of corporate design guidelines that standardise their office interiors wherever they are in the world.

Our solution

A new 5,597 sq ft full service kitchen restaurant was installed in partnership with kitchen specialists Hallmark, which has vastly improved the quality of food available to staff. In addition, this area functions as a town hall environment, featuring scaleable furniture that can be stacked to accommodate up to 280 people for an all hands presentation, fully supported by a state of the art AV system.

Breakout areas were also designed to double as centralised collaboration zones with the use of bulkhead seating for localised informal meeting spaces – all strategically positioned away from work areas.

Sq Ft
55,000
Duration
14 weeks

 

Project insight

The flexible seating in the staff restaurant enjoys 60% occupancy outside lunchtimes when it is used as a collaborative meeting space, reducing the need for space-consuming meeting rooms. The design also overcame the acoustic challenges of the 3.5 metre ceiling height on the ground floor by the creation of a unique partitioning system; and a pitched roof on the 1st floor with the construction of an innovative horizontal structure laid on top to seal out noise. These innovative designs were signed off by acoustic specialists Sandy Brown as being very effective solutions to complex problems.

Share
London

The Alan Turing Institute

London

G.Network

London

Loyens & Loeff

Drop us a message or talk to one of our team