The Brief

Working in partnership with the world’s top financial institutions and retailers, this multinational technology company automates, digitises and transforms the way people bank and shop.

The company has several offices in the UK and Ireland. With a lease expiry pending on its Kent office, it was crucial to relocate to Radius House – just two doors away from its existing building. With almost 60% of staff living within a three-mile radius, the company did not want to move too far away.

Area’s brief was to create a homely, welcoming workplace that would encourage a sense of community and help to attract future staff members. It was also important for the layout to encourage communication and connectivity between teams.

They wanted the space to make a visual impact, showcasing its services to clients and employees alike.

Location
Dartford, Kent
Sq Ft
25,000
Duration
12 weeks

 

The Solution

We introduced the idea of social and breakout areas dispersed in a way that would create ideal places for staff to easily interact with one another. A large café area on the first floor was designed to bring everyone together in one flexible space that could be adapted for all-hands meetings and events. Creating a tea point and breakout area at the heart of the space helped to connect staff across the floor. Meeting and conference rooms and open-plan working areas are punctuated by homely corners with colourful, curvaceous furniture and acoustic seating for peace and privacy. Indoor plants combined with plentiful views of trees and natural scenes from all parts of the office add a relaxing biophilic touch.

The finished office is sleek and contemporary, brought to life by bold graphics and imagery embodying the company's brand messages. The rich corporate colours of red, blue and purple are creatively applied to provide a striking contrast with the restrained background colour palette.

Project Insight

“The company created a steering group made up of members of staff from different parts of the business. They were consulted throughout the brief development process and engaged with the wider business on key decisions. On completion of the project, the feedback survey was highly positive; with one responder quoting: ‘The senior managers didn’t believe you could ever get it to look as good as the VR, but you smashed it!” Simon Twigg, Project Director, Area

Share
Hamburg, Germany

JDA

Surrey

University of Surrey

Basingstoke

Lenovo

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next