The brief

Our client is a leading global supplier of recyclable metal and glass packaging products. The company relocated its head office from Paris to London, opting for a striking building with expansive column-free floorplates and natural light on all four sides.

The brief was to recreate the Paris office with a London twist. The London office had previously functioned as a touchdown space for senior executives, so a more permanent feel was required with private meeting rooms and management offices.

Our goal was to create a high-quality, contemporary aesthetic with minimal branding, reusing the furniture from the Paris office.

Location
10 Portman Square, London
Sq Ft
9,000
Duration
10 weeks

 

The solution

Our design makes the most of the airy, daylight-washed space, with glass partitions providing privacy while maintaining a sense of openness. We worked closely with the client to select top-quality fixtures, fittings, and finishes in keeping with Parisian style and elegance. A palette of warm complementary tones in brown, beige and cream creates a homely, welcoming ambience, particularly in the lounge areas, with accents of rich turquoise providing a pleasing contrast.

The design is based around a series of organic curves, adding to the homely feel, although it also presented a technical challenge. Character and distinction is provided by eye-catching artwork, transplanted from the Paris office, intriguing decorative flourishes and shapely luminaires, all placed to create points of visual interest.

Project insight

‘The main challenge was coordinating the partition layout with the ceiling details. We had to remove the landlord-provided ceilings in their entirety. In the end, we printed out a 1:1 template of all the partition curves to ensure they fitted correctly.’
Darren Sansom, Project Director, Area

Share

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next