The Brief

JDA, a leading provider of end-to-end retail and supply chain solutions, planned to relocate from its existing Hamburg office to a larger space in the city’s warehouse district. Originally intended as a purely operational base, the arresting nature of the landmark Deichtor-Centre building encouraged the company to turn the new office into more of a showcase, incorporating client facilities.

The fit-out was to continue the high standards and dynamic approach established in Area’s earlier work for JDA’s UK offices. The design needed to reflect JDA’s corporate palette and design guidelines while creating a functional, appealing space that would support the work of the office and impress visitors. Area took on a design and project management role to ensure the contractors provided the quality of materials and finishes expected by the client.

Location
Hamburg, Germany
Sq Ft
12,000 sq ft
Duration
8 weeks

 

The Solution

The project was assisted by the client’s familiarity with our dedicated team, which helped to streamline the process. We worked to a very clear programme with a set of key milestones, well-defined objectives and a clear project budget. The client was keenly interested in the finishes and fittings, which resulted in the procurement of furniture from across Europe.

The initial plan for a straightforward operational space for programmers and scientists evolved into a more dynamic scheme, requiring the integration of a front-of-house suite, client washrooms and breakout space, along with a bespoke reception.

The completed design makes creative use of the angular lines dictated by the building’s singular footprint. Airy, open-plan working areas are juxtaposed with collaboration areas, acoustic booths and breakout seating where people can meet and chat. The meeting rooms are spacious and distinctive, with high-quality AV facilities.

Visual interest is supplied by judicious use of JDA’s corporate colours, attractive joinery in the form of finned ceiling and partition features, motivational imagery, and the coloured walls of the meeting rooms. The primary teapoint and communal space is welcoming and fun, with warm wood finishes, informal furnishings and table football.

Project Insight

“This project was a great example of the flexibility of the Area Europe approach, demonstrating our ability to handle multidisciplined projects in any European
location.” - John Gillard, Project Director

Share
Reading

BMI

London

Cartoon Museum

London

Hanover Investors

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next