The Brief

HB Reavis is an international workspace provider. The company planned the London debut of its already established co-working concept HubHub, within their brand new development 20 Farringdon Street. The space was to accommodate its members, ranging from individual freelancers to start-ups, growing businesses and established companies requiring extra space.

Since the facility would be a flagship for HubHub in the UK, the client wanted a high-class, arresting design that would attract attention. Each floor has its own unique specification and provides different amenities, including an events and auditorium space on the second floor, a gaming area on the third floor, a cinema and podium on the fourth and a library on the fifth floor, as well as a variety of breakout spaces. All of which Area were responsible for delivering in line with the project timescales.

Location
Farringdon Street, London
Sq Ft
40,000
Duration
16 weeks

 

The Solution

The project presented a number of challenges. Area worked closely with lead designers dMFK, sister company Sketch and other contractors to deliver a quality space with bespoke finishes within a tightly controlled timescale and budget. The client’s senior team had a clear vision of what was required and set strict design guidelines. Area needed to source high-quality but competitively priced materials to achieve the desired outcome.

The timescale involved tightly phased deadlines to ensure early access for the IT, AV and furniture suppliers. Area collaborated with HB Reavis to fast track the delivery of one floor in order to enable a San Francisco based occupier to move in. Overall, the space required substantial modifications to the mechanical, electrical and plumbing services (MEPS) governed by building management protocols and standards.

The result is an attractive, welcoming workspace combining spacious communal areas with varied settings for meetings, collaboration and quiet working. Exposed services, contemporary furniture and stylish lighting create a sense of energy offset by warm neutral colours and beautiful joinery that is a standout feature of the scheme.

Project Insight

“The programme overall was a challenge for the team and required an intensive period of works and construction detailing to be carried out at speed. As a result of a hardworking and focused team, we successfully delivered the designers’ vision into a five-star, functional space that met all client requirements.”
– Construction Director, Area

Share
 

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next