The Brief

This Global Car Manufacturer planned to open a technical engineering office in Budapest to support the company’s European supply chain management.

Around 100 engineers would be collaborating with suppliers located throughout central and Eastern Europe. The Budapest location was chosen largely due to Hungary’s strong track record in automotive engineering and the availability of staff with the necessary skills.

The new office was to occupy two floors of a striking, newly constructed building on the Váci corridor in Budapest. They wanted a mix of collaboration spaces, a specified number of workstations (450), specialised rooms allowing engineers to run car simulations, and rig test facilities. The design needed to comply with the company’s comprehensive workplace guidelines, with allowance made for local culture and available materials.

Location
Budapest
Sq Ft
60,000 sq ft
Duration
6 months

 

The Solution

This was an interesting and complex project, requiring us to meet the needs of a very different working culture as well as the challenge of the technical and engineering aspects. The project was delivered in conjunction with workspace consultants “The Instant Group” as well as the client’s property and workplace design teams and the chief engineer.

The result is a contemporary, functional, but also arresting environment, light and spacious with conventional open-plan working areas and no-nonsense meeting rooms in calm, neutral hues. There are diverse opportunities for informal meetings and collaboration, including elegant acoustic seating adding a dash of bold colour, while vibrant images of cars and scenes of outdoor adventure bring much of the space to life.

The communal spaces are distinguished from the working areas by a warmer, welcoming aesthetic, with wood finishes, exposed ceilings and stylish contemporary furnishings. The reception and waiting
area is graced by beautifully executed joinery, an arresting feature in keeping with the visually interesting design of the building.

Project Insight

“In spite of the challenges the project went very smoothly. It was delivered on budget and completed early, and the result is very polished. The office achieved a Ska Gold environmental rating.” Account Director, Area

Share
Staines-upon-Thames

IFS

Spear Street Capital

The Earley Buildings

London

HubHub

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next