The brief

Area has worked with Clinigen to revolutionise the working model typically associated with the pharma industry. As pioneers in developing access to medicines, the entrepreneurial leaders at Clinigen Group (Clinigen) wanted to pioneer innovative ways of working in a bid to boost the satisfaction and morale levels of the employees.

After spotting various Area office transformation projects in the press, Clinigen approached the design team responsible for creating this impressive portfolio of workspaces. Following a tour of the award-winning project that Area completed for Cargill on Velocity Business Park, and having learned more about the link between effective workplace design and organisational performance, Clinigen chose to work with Area on its own refurbishment and rebranding needs.

Clinigen has demonstrated an impressive track record of growth, especially following its acquisition of Idis in April 2015. At this point, steps had to be taken not only to accommodate its increased workforce, but also to support future growth. Before a commitment to relocate was made, Area’s proposal revealed the ways in which Clinigen’s Idis international headquarters in Weybridge could be redesigned to accommodate the employees in a more agile way.

Our solution

To maximise the effectiveness of the workplace, the senior managers and team leaders at Clinigen were actively engaged and involved in the planning phase of the Cat A and B refurbishment and fit-out project. Following this thorough consultative process, the design specification was tailored to suit the emotional and the physical needs of the diverse workforce, and a decision was also made to abandon the industry’s stereotypical approach to workplace management.

Clinigen’s new workplace has been designed to make people feel supported and engaged in their day-to-day work. In addition to a complete shift in aesthetics, from conservative and cold to bold and punchy branding, there has also been a transition from a corporate to a casual work model.

Situated across two floors, desking has been placed along the perimeter of each floor, and to bring the workforce together, collaborative space including offices, meeting rooms and breakout areas, have been located along a central spine. Additionally, a large multi-functional food and drinks point has been installed to not only encourage socialising amongst teams, but to also act as a seminar and town hall space.

Location
Weybridge, Surrey
Sq Ft
16,500
Duration
24 weeks

 

"The innovatively designed office in Weybridge provides our staff with an amazing space and working environment, bringing the departments together and encouraging collaboration. The bold branded office gives a strong company identity, which is important in a fast growing business like Clinigen."


Chief Executive Officer, Clinigen

Project insight

The 16,500 sq ft building has undergone a complete transformation while in occupancy, and the project took 24 weeks to complete.

Share
London

LEO, Nova North

Bracknell

JDA

London

Renaissance Learning

Drop us a message or talk to one of our team

Contact us by entering your details below and we’ll get back to you at a time that suits you.

Prev Next