The brief

This boutique law firm was keen to use its office relocation as an opportunity to change the culture of the practice, moving away from dark cellular offices to a lighter, more open-plan working environment. However, it also needed an archive space able to store thousands of documents plus a large reception area suitable for hosting client entertainment functions.

Our solution

The challenge was to maximise natural light while providing a substantial yet flexible amount of storage. The answer proved to be roller racking, pushed to the perimeter walls, to allow natural light to flow through the space. In conjunction with a new library, this more than satisfied the archiving requirements. Our sister company, Sketch Studios, selected furniture to the precise specifications.

Location
1 Plough Place, London
Sq Ft
9,000
Value
£330,000
Duration
8 weeks

 

"The Area team interpreted the brief perfectly. I was highly impressed with the level of detail their designers went into. We now have an office space which reinvents our company culture, is both practical, functional and a pleasure to work in."

Project insight

To exploit natural light, a new reception area was given a glossy ceramic floor and all meeting rooms were glass fronted. A curved front of house was created to give the client the extra office space needed to host special events.

Share
Paris

Blue Yonder

London

Inchcape

London

Global Pharmaceuticals Company

Drop us a message or talk to one of our team